Test af Trail Pasta Bolognese

Trail Organic Food Pasta Bolognese er en frysetørret ret, lavet af en forholdsvis ny dansk producent. Med gourmet og organiske råvare i højsædet, har jeg glædet mig til at prøve Trails retter.

test af trailfood pasta bolognese

Trail Organic Food

Trail er startet af stjerne kokkene Nikolaj Kirk og Mikkel Maarberg, der er fantastisk innovative, inspirerende og skide dygtige. Trails filosofi er at lave gourmetretter af frysetørret mad, der kan nydes i friluftslivet og på vandringer. Derudover er Trail 100% organiske råvare, og duft, konsistens og det æstetiske udtryk er i højsædet. Der er i skrivende stund 7 retter at vælge mellem. 

Trail laver retterne fra bunden og frysetørrer herefter. Det giver en rigtig god og sammenhængende ret, eller som de selv skriver det: “Vi laver vores retter som vi ville gøre derhjemme”.

Posen er lav og bred hvilket giver mere plads i rygsækken, og mindre snask når du spiser, da din spork ikke skal dybt ned i en pose. Derudover gør posen det let, at tilsætte vand og røre rundt, hvor du også kan nå helt ud i kanterne.

Pasta Bolognese

Jeg havde fornøjelsen af at smage Trails retter, til verdenspremieren, på Danish Outdoor Festival Live i 2021, men jeg havde endnu ikke smagt en hel ret. Mikkel Maarberg serverede smagsprøver til de frivillige, og fortalte om det nye frysetørret brand; Trail Organic Food.

På en våd vandretur på Bindeballestien, havde jeg pakket en Trail Organic Food Pasta Bolognese i rygsækken, for vejrudsigten lovede regn og fugtigt vejr. Hvad kunne være bedre end at hive en gourmetret op ad rygsækken, og glemme regnen for et øjeblik?

Og egentligt er dette også hvad jeg glæder mig til, og forventer af Trail. Altså anderledes retter hvor gourmet på frysetørret form, kan hive min dag op, hvis den er lidt hård ude på stierne. Eller hvis en fantastisk fjeldudsigt skal fejres.

Pasta Bolognese er ikke overraskende rigtig god. Retten er frisk på en anderledes måde, og råvarene lækre og frysetørret på den helt rigtige måde. Forstået på den måde, at alle råvare er hydreret samtidig, hvilket gør retten som var den lavet derhjemme. Der er stadig bid i pastaerne og kødet knaser ikke. Alt er også i rette størrelser og man føler, at man får et rigtigt måltid, ikke vandet suppe.

Prisen på 99,- er meget fin og selvom man kan købe billigere frysetørret mad, så er gourmet lavet af Nikolaj Kirk og Mikkel Maarberg, måske forventeligt, lidt dyrere end det lokale foderbræt på DSB’s anlæg. Og det er jo ikke engang det dyreste der findes. Måske kunne man have forventet, at det faktisk var det, men Trail lander lige i midten af prisskalaen på Frysetørret mad.

Chefredaktør
Jeg er passioneret vandrer og grejnørd. Jeg skriver om vandring og friluftsliv, med mine egne ord og egne øjne. Jeg er til nordisk friluftsliv og elsker at vandre i Danmark, på Skåneleden og i fjeldene i Lapland.