Berlin - København på cykel

Smid hverdag og kom af sted

"Hej, jeg hedder Robert, er 35 år og har dårlig kondition". Teksten fra forsiden af Roberts blog er vist bundærlig og fortæller med det samme, hvem vi har med at gøre. Dette er historien om Robert, der er ude af træning, men gerne vil prøve at cykle fra Berlin til København. En cykelrejse med smukke landskaper og udfordringer, men også en indre rejse.

bikeway berlin

Hvad for noget?

Jeg kender Robert tilbage fra mine efterskoledage. Han er tysker og det jeg husker bedst ved ham er hans glade udadtil og hvor utrolig morgengrim han var. Robert og jeg spillede bl.a. "Phantom of the opera" hvor vi spenderede en del tid sammen under prøverne.

En gang imellem dukker Robert op i Danmark og han ligner sgu sig selv. Men for et par dage siden tog han sgu alligevel røven på mig. Computerspilleren fra Tyskland slog lige pludselig noget nyt op på Facebook:

"Hej til alle jer fra Danmark. Jeg kommer snart på besøg med cyklen fra Berlin til KBH. Jeg starter på søndag og tror det tager nok 8-10 dage. Vi ses! http://www.bike-berlin-copenhagen.com/".

Jeg tænkte at det var en fejl, men måtte alligevel lige skrive til min gamle ven. Ganske rigtigt! Robert ville sgu prøve kræfter med cykellivet og køre fra Berlin til København. Vi skrev frem og tilbage og jeg blev stille og roligt lidt klogere på hvad han computernørden egenlig havde tænkt sig (jeg er ikke sikker på at jeg helt er klar over det endnu).

berlin til koebenhavn paa cykel

800 km. på 8-10 dage

Med en coolness der er svær at overse, skrev Robert at han da ville cykle fra Berlin til København. Jeg prøvede at finde ind til en grund, men det er som om det ikke rigtig er en grund. Og skal der være en grund? Hvad hvis nu man bare vil ud at se landskabet suse stille og roligt forbi. Hvad hvis nu man ikke går op i rekorder, hurtige tider og lange distancer? Kan det virkelig passe? Findes en sådan type stadig?

Robert er som skrevet, ikke i god kondition og han har ikke trænet til turen. Han er ikke overvægtig, men han ligner en der godt kan lide bøf (og hvem kan ikke det). Det er altså kort sagt manden, der rejser sig op fra skrivebordet og vil på eventyr.

Afgang!

I søndags stod Robert og kiggede på hans cykel. 700 km. ventede forude og selvom cyklen måske ikke er den vildelse turcykel og at grejet nok er ret almindeligt, så er der igen en coolness over det. For er det ikke det at komme ud der gælder?

Etapen var Berlin til Zehdenick an der Havel på godt 80 km. og da jeg fanger Robert ud på aftenen for at spørge om turen er svaret: "Det gik godt, jeg skal nok skrive hvad gik godt og hvad der ikke gik så godt :)".  Det præger jo virkelig interessen, og sjovt nok er det "hvad der ikke gik så godt" der trækker.
Ikke at jeg skal være hoverende - tvært i mod. Faktisk er det fordi det er skide spændende at høre fra en fuldstændig nybegynder, der er på sådan en tur alene, uden stor erfaring, planlægning, træning osv. For han er jo kommet frem, så helt galt er det jo ikke gået, men hvad er så ikke gået så godt? Dårligt regntøj? Punktering? Tour de France røv?

finow kanalen

Det er kun nogle småjusteringer der er gået galt, men Robert er allerede ved at rette på detaljerne og det gode er at han ved hvad han vil have - og ikke vil have.

Første overnatning skete på Havelschloss hotel, hvor han oplevede den første gæstfrihed, som han vil komme til at opleve meget mere af på hans tur mod Danamrk og København. Gæstfriheden er noget som de fleste af os ikke tror på mere, men gerne selv vil dele ud af og det er faktisk hvad man oplever på længere ture - gæstfrihed man ikke turde håbe på stadig eksisterede. 

Følg Robert og hans cykelrute mod København og læs hans daglige indlæg på hans blog... 
Vi opdatere selvfølgelig også fra turen og står klar til at tage imod ham, når han når sit mål.

har du spørgsmål til Robert eller vil du ønske ham god vind, så husk at skriv herunder (kræver login).

Chefredaktør
Jeg er passioneret vandrer og grejnørd. Jeg skriver om vandring og friluftsliv, med mine egne ord og egne øjne. Jeg er til nordisk friluftsliv og elsker at vandre i Danmark, på Skåneleden og i fjeldene i Lapland.