Vandretur i Sverige

Vandreture og vandring i Sverige er en smuk fornøjelse, og tilbyder mange smukke vandreruter såsom Skåneleden, Kungsleden og mange andre. Her kan du finde inspiration til din næste vandretur i Sverige, hvor vi har mange rutebeskrivelser og artikler, om vandring i Sverige.

Vandreture

Vandreture kan være dagsvandreture eller længerevarende vandring med telt. Her på siden kan du læse om vandreture i hele Skandinavien og resten af Europa og verden. På vandreture kan du opleve alt fra skove, det åbne landskab, havet eller flotte bjerge og fjelde, og det er op til dig, hvor du vil vandre henne. Det giver stor frihed og det er den perfekte måde, at opleve naturen på. Her på siden kan du også se mange videoer om vandreture og vandring.

Vandring i Danmark

Der er rigtig gode muligheder for vandring i Danmark, og vi har en smuk natur. Vandreture i Danmark kan være alt fra de lange ture som Hærvejen og Fjordstien, til weekendvandreture på Skjoldungestien, Himmelbjergruten eller Gudernes Stræde. Der er mange forskellige landskaber, og du finder bestemt også kuperet terræn. Når du tager på vandreture i Danmark er der også gode muligheder for overnatning. Vi har mange skove med fri teltning, og lige så mange shelters. Nogle shelters kan bookes og resten er først til mølle. 

Vandring i Sverige

I Sverige er der uendelige muligheder for vandring. Hvis du tager på vandreture i Sverige, kan du gøre det et stenkast fra Danmarks grænse, med skov og vand, til de nordligste punkter med fjeld. Fra Skåneleden til Kungsleden. Der er allemandsretten, så du må gerne telte eller slå din hængekøje op, og så er der rigtig mange shelterpladser i Sverige. De svenske vandreled er godt markeret, og så er der spranger du kan gå på, hvis der er mudret, eller broer hvis der er fos (elv).

Vandring i Norge

Norge er et smukt land at tage på vandring. Landet er præget af fjeld og fjord, og de gode udsigters land. Vandreture i Norge er lidt mere krævende, end f.eks. Sverige, da vandreruterne er uden spranger og broer. Stierne kan være mange kilometer med blokmark og terrænnet er hårdt. Men når det er sagt, finder du den smukeste vildmark og vandreruter i Norge. Norge har også allemandsretten og masser af telt- og shelterpladser.

Vandring i verden

Verden byder selvsagt på masser af vandring. Fra vandring på Island og Grønland til vandring i Himalaya, Caminoen eller andre steder. 

Tag med på vandreferier

Tag med på vandreferier men turleder, hvor vi vandrer skønne steder, og oplever eventyret. Vores vandreferier er som regel i Norden, men vi har også vandreture i Danmark og weekendvandreture i Sydsverige.

Hvilke vandreture er gode?

De gode vandreture er dem, hvor du kan være med hele vejen. Forstået at du ikke skal vandrer over evne, men vælge de ture, du får mest ud af. Start i det små, og tag så på større vandreture, når du evner det. Det drejer sig både om kondition og øvelsen at gå med rygsæk. De fleste uden større skavanker, kan dog sagtens tage en weekendvandretur i Danmark. Hvis du kaster dig ud i vandreture i fjeld- eller bjerglandskaber, så skal du have mere viden. Her kan vejret hurtigt slå om og ændre sig voldsomt på 5 minutter.