Anmeldelse af SOL Escape Bivvy

SOL Escape Bivvy er en videreudvikling af de kendte emergency blankets/folietæpper som vi kender så godt. Den er udformet som en bivvy bag/soveposeovertræk og lavet i et reflekterende og åndbart materiale, hvilket gør at der ikke opstår kondens i posen. Dette gør denne bivvy unik og anvendelig til flere formål.

sol escape bivy noed sovepose

Bivvy’en er stort set vandtæt, hvilket vil sige, at meterialet er vandtæt og åndbart, men syningerne er kun behandlet med voks så vand i store mængder kan trænge igennem (eks. Direkte regn i længere tid).

Posen er forsynet med en ¼ lynlås som ligeledes heller ikke er vandtæt samt en hætte med snørreluk. Ydersiden er enten grøn eller orange og indersiden er sølvfarvet pga. Det reflekterende materiale. Materialet reflekterer 70% af kropsvarmen tilbage og altså en smule mindre end de traditionelle folietæpper, som reflekterer 90% varme tilbage, til gengæld slipper man for at blive afkølet af kondens i posen.

Hvordan bruger man en nød sovepose?

Jeg bruger bivvy’en som en del af mit sovesystem både sommer og vinter og her fungerer den upåklageligt til at holde soveposen tør, både under en tarp og fra kondens i teltet, hvilket især er en fordel hvis man bruger en dunsovepose.
Jeg vil mene at bivvy’en øger komforttemperaturen med ca. 5°C, samtidig med at den blokerer vind. Der findes mange anmeldelser af denne bivvy på Youtube, hvor folk påstår at den øger temperaturen med over 10°, hvilket jeg vil mene er overdrevet.

hvordan bruger man et emergency blanket

Jeg har sovet under en lille tarp lavet af et regnslag under et mindre skybrud i Sverige, hvor vandet slog tilbage fra jorden og ind under tarpen igennem en hel nat, uden at min sovepose blev det mindste våd gennem bivvy’en, så den kan altså holde en del vand ude.
Jeg har kun set SOL Escape Bivvy til salg ét sted i DK, i Bushcraftbutikken.dk (de sælger den under navnet SOL Emergency Bivy), men til gengæld sælger de den til en god pris i forhold til i UK, 389kr i skrivende stund.

Plus sider:
• Lav vægt (240g)
• Meget vandafvisende
• Åndbar
• Både nødpose og bivvy bag
• Varmeforstærker

Minus sider:
• Lidt kort og smal
• Ikke helt vandtæt