Hvordan laver man en pakkeliste til vandretur

En pakkeliste er en god huskeseddel med hvad du skal have med på vandretur. Pakkeliste til vandretur kan du bruge til at huske alt det du glemmer. Pak din rygsæk efter den og tag på tur uden følelsen af at have glemt noget vigtigt.hvordan laver man en pakkeliste

Pakkeliste - hvorfor?

En hurtig grund: Så du husker alt det du glemmer. En pakkeliste hjælper dig med at overskue alt det du skal have med på din næste tur, men det gør det også meget lettere at pakke dit grej. Så huske du alt og pakkelisten vil give dig ro på til at nyde naturen og ikke spekulere på om nu du har glemt noget.

pakkeliste til vandretur

Lav en pakkeliste

Indrømmet! Folk der har været med mig på tur, har nok opdaget at jeg kan glemme ting. Dette er dog på weekendture, hvor man let kan blive lullet ind i egen overbevisning om at man jo har prøvet det så mange gange før at man selvfølgelig husker alt det man skal have med. Jeg har glemt alt fra maden (helt seriøst - jeg har stået på en vintertur uden mad), til den evige forglemmelse af tandbørsten. Med andre ord; Jeg har dummet mig, så du ikke behøver gøre det!

Jeg har efterhånden lært at ligegyldigt hvilken tur jeg skal på, så skal der laves en pakkeliste. Jeg har endda gået skridtet videre og lavet en grejliste, der hjælper endnu mere på overblikket.

Derfor: Lav en pakkeliste.

I samarbejdet med grejlisten er det meget sandsynligt at du ikke glemmer noget, når du sidder og planlægger hvad du skal have med på tur.

Hvordan laver man en pakkeliste?

Hvis du ikke har en grejliste i forvejen, så læs her… om hvordan du laver en grejliste og vend så tilbage hertil, når det er klaret.
Start med at åben din grejliste og tænk så turen igennem. Jeg plejer at gennemtænke turen, området og vejret når jeg skal af sted og så begynder jeg at plotte grej ind.

F.eks.: Vi mødes på parkeringspladsen og vandre derud af: Det giver tøj, vandrestøvler og rygsæk. Vi går af vejen, men hvor skal vi hen: Kort og kompas samt evt. GPS. Vi holder en kort pause: Snacks, nødder, vand: Drikkedunk og evt. vandrensning. Vi kommer frem til lejren: Telt: inde i teltet: Sovepose, liggeunderlag, hovedpude. Vi skal lave aftensmad: Kogegrej, frysetørret ret. Vi skal hygge om bålet: Sav, lighter/tændstikker/ildstål, whiskey, pandelampe, siddepude, varm trøje. Vi står op og skal have morgenmad… osv. osv.

pakkeliste

På denne måde kommer man mange situationer igennem, men det er måske ikke alt. Man kommer i tankerne måske ikke forbi sikkerhedsudstyr, førstehjælpstasken osv. Meget af dette samt diverse, kan hentes fra grejlisten.

En pakkeliste kan indeholde forskellige informationer om grejet: Start med at skriv hvad det er (producent, model, produkt), måske en kommentar om produktet (mangler en pløk, skal testes før tur, super fed til shelterture), måske en størrelse (2-personer, XL), måske en pris (købt billigt igennem mit Outsite+ medlemskab… :), målene (pakmål 40 x 12) og så vægten (vigtigt!). Dette kan du copy/paste fra grejlisten.

Efterhånden bliver pakkelisten fyldt med grej og du kan let overskue hvormeget du skal slæbe på. Er det til vandreturen, har det selvfølgelig en del at sige og derfor kan du tage ting fra hvis listen er blevet for tung eller tilføje lidt hygge chokolade osv. hvis der er plads til mere i rygsækken.

En pakkeliste kan f.eks. se sådan ud:

grejliste og pakkeliste

I ovenstående eksempel kan vi se at det også er en god idé at dele pakkelisten ind i kategorier og hvor du opbevare grejet. Et godt eksempel på hvorfor det er godt er, at det f.eks. ikke er sjovt at komme til lejren og ikke kunne huske hvor pandelampen blev pakket, hvis det er mørkt når man kommer frem. Mens man skriver sætter grejet sig også i hukommelsen og det hjælper dig til at huske hvor grejet er pakket.

Hvad skal man bruge en pakkeliste til?

Foruden at kunne se et Excel-ark med alt grej på, hvor man har forsøgt at huske alt det man skal have med, er der også vægtfordelen, hvor vi hurtigt kan overskue hvor meget vi skal slæbe, men det er faktisk også nu pakkelisten virkelig kommer til sin ret.

I Tabellen kan du se de to koloner med “Er pakket” og “Skal købes/lånes”. “Er pakket” er din sikkerhed for at du ikke bare har plottet noget tekst ned på et virtuelt stykke papir, men at grejet rent faktisk også ender i rygsækken - og det er jo hele pointen med pakkelisten.
Gå derfor pakkelisten igennem og hent det grej du se: Telt. Hent teltet, pak det i rygsækken og sæt derefter flueben i “Er pakket”.

Det giver en fantastisk ro at tage på tur og vide at man i hvert tilfælde har husket alt på pakkelisten.

Se mange flere pakkelister fra Outsites brugere her...

Chefredaktør
Jeg er passioneret vandrer og grejnørd. Jeg skriver om vandring og friluftsliv, med mine egne ord og egne øjne. Jeg er til nordisk friluftsliv og elsker at vandre i Danmark, på Skåneleden og i fjeldene i Lapland.