Skjoldunge shelteren, Boserup Skov

Skjoldunge shelteren ligger i Boserup Skov med udsigt over havet og er placeret genialt i forhold til sollys. I denne artikel ser vi på en af mange nye sheltere i Nationalpark Skjoldungernes Land. En nationalpark, der i den grad har fokus på friluftslivet. Både til lands og til vands. 

skjoldunge shelter boserup skoven

Shelter på Skjoldungestien

Skjoldunge shelteren var ikke mange dage gammel, da Outsite besøgte den første gang. På nogle af vores begynderkurser i vandring benytter vi Skjoldungestien, så hvorfor ikke prøve en ny plads med smuk udsigt?

Skjoldunge shelter

Shelteret ligger rigtig godt placeret. Både på lokationen, med udsigt over Roskilde Fjord og på lokationen lidt inde i skoven. Det gør, at sheltergæsterne bliver en anden type end i de sheltere, der ligger ved parkeringspladser, og så er her ro og fred.

En lille sti går rundt på pynten, som shelteren ligger på, men det er ikke mange, der er kommet denne vej, når vi har været her. En lidt større skovvej ligger tæt på, og den bliver benyttet af flere, men den ligger i ly for bakken og generer derfor ikke freden hernede ved vandkanten.

shelter paa skjoldungestien

Faciliteter

Der er plads til 5-6 personer i shelteren. Der er bålplads med grillrist, borde/bænkesæt og muldtoilet. Man må ikke telte i Boserup Skov, men man må gerne køje, og rundt om pladsen er der fine hængekøjespots.

Sæsonen

Forår, sommer og efterår kan der være run på bookningerne i Boserup Skov. Du skal derfor skynde dig, hvis du vil have en overnatning i de varmere måneder. Shelteren kan max bookes 6 måneder frem og i max 3 døgn.

shelter med udsigt til havet

Skjoldunge shelter er bestemt værd at komme forbi, hvad enten du vandrer på Skjoldungestien eller bare vil have en rolig overnatning i skoven. Husk, at du sagtens kan tage en dukkert i Roskilde Fjord. 

Oplevelser

Vandreruter
Skjoldungestien
Fjordstien
Boserupskoven

Roskilde/opland
Traktørstedet Boserup
Kattinge værk
Herslev Bryghus
Træktømmerflåde
Roskilde Domkirke
Vikingeskibsmuseet
Vikingeskibene Lyndby

skjoldungestien og nationalpark skjoldungernes land

Mere info
Nationalpark Skjoldungernes Land
VisitRoskilde
Naturstyrelsen

Andre shelters i nærheden
Boserupskov shelter
Gershøj Shelterplads
Bidstrupskovene Shelter
Tadre Mølle
Svanholm Shelter

Praktisk info:
Shelter: 5-6 personer
Fri teltning: Nej
Hængekøjer: Ja
Bålpladser: 1
Borde/bænke: Ja
Infotavle: Nej
Vand: Nej
Toilet: Ja
Andet: Skjoldungestien og Fjordstien
Indkøb: 6,3 km. (Roskilde)
Tog: Roskilde
Bus: 207 fra Roskilde St.
Bil: Rute fra Motorvej

Book shelterpladsen her...

Shelteren på Udinaturen.dk

Chefredaktør
Jeg er passioneret vandrer og grejnørd. Jeg skriver om vandring og friluftsliv, med mine egne ord og egne øjne. Jeg er til nordisk friluftsliv og elsker at vandre i Danmark, på Skåneleden og i fjeldene i Lapland.